• Home
  • /
  • Dyslexie Screening onderzoek
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Definitie dyslexie Stichting Dyslexie Nederland (SDN)screening dyslexiedyslexie screening

“Dyslexie is een stoornis die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met het aanleren en/of vlot toepassen van het lezen en/of het spellen op woordniveau.”

Bij alle schoolvakken staat de lees- en spellingvaardigheid van het kind centraal. Als uw kind moeite heeft met spellen en lezen is het belangrijk om te onderzoeken of er sprake is van dyslexie.

Dyslexie is een onzichtbare handicap, die helaas vaak te laat wordt onderkend. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor de didactische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met dyslexie. Het is daarom belangrijk om snel de mogelijke oorzaken van een lees- of spellingachterstand te onderzoeken en vast te stellen.

De Dyslexie Screenings Test (DST-nl) is een gestandaardiseerd onderzoeksinstrument. De test bestaat uit 11 subtests. De uitkomst van de test geeft een indicatie hoe groot de kans is dat er bij uw kind sprake is van dyslexie. De resultaten van de screening kunnen op school ingezet worden voor het opstellen van een gericht handelingsplan. De DST-nl leidt niet tot een dyslexieverklaring. Volgt uit de screening dat de kans op dyslexie groot is en dat een dyslexieverklaring gewenst is, dan is een nader onderzoek onderzoek door een GZ-psycholoog of orthopedagoog noodzakelijk.

 

[/fusion_text][fusion_button link=”https://www.eigenwijsleren.nl/informatie-aanvraag” title=”” target=”_self” alignment=”left” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Ja, ik wil graag meer informatie over een dyslexie screening onderzoek[/fusion_button][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20px” bottom_margin=”20px” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

meer leren?

Kijk eens naar de onderstaande artikelen.

>