• Home
  • /
  • Over Brigitte

Even voorstellen

Mijn naam is Brigitte. Ik ben jouw enthousiaste en gedreven Beelddenk-en Dyslexiecoach, Trainer en Opleider. 

In de ruim 30 jaar dat ik in het reguliere middelbaar onderwijs en MBO werkte, kwam ik dikwijls pubers tegen, vaak slimme leerlingen, die toch geen succes hadden op school. Het leek gewoon maar niet te lukken. Dat veroorzaakte veel frustratie, zowel voor de leerlingen zelf als voor de ouders (en ook voor hun docenten!).

Ik verwonderde me daarover. Waarom liepen juist déze leerlingen, waarvan iedereen dacht ‘die komen er wel’ vast in het leren leren? Ik besloot me er verder in te gaan verdiepen. Ik ontdekte dat het de manier van leren is, de leervoorkeur, waardoor bij sommige leerlingen niet ‘eruit komt wat erin zit’.

Brigitte Lebbink-Burmanjer

Nadat ik in 2009 mijn  Masteropleiding tot Dyslexiespecialist succesvol had afgesloten, vestigde ik mij als zelfstandig remedial teacher en startte ik met mijn bedrijf Eigenwijs Leren.

Toen ik besloot mij te specialiseren in het begeleiden van leerlingen die een voorkeur hebben voor de visuele denkstijl (beelddenken) in plaats van de verbale denkstijl (taaldenken) werd ik vaak uitgelachen.
Vrijwel niemand geloofde in mijn aanpak. Leren met behulp van visuele werkvormen, dat was toch gewoon geneuzel? Sterker nog: visueel denken en leren, dat bestaat simpelweg niet.

Dit is waarom ik het doe

Maar ik wist beter… Ik ervoer dagelijks de onmacht en frustratie van pubers die thuis al veel extra hadden geoefend en hun best deden, maar toch geen goede cijfers haalden. Dit raakte me erg en ik besloot me nog méér te gaan verdiepen in de theorie en de achtergronden van het visuele en verbale denken.

Nu, heel veel trainingen, wetenschappelijk onderzoek en ervaringen later lach ik, want inmiddels heb ik honderden pubers, die totaal gefrustreerd waren door hun negatieve schoolprestaties, succesvol op weg geholpen op school en in mijn eigen praktijk.

Het resultaat is dat deze leerlingen weer goede cijfers halen en dat hun motivatie en zelfvertrouwen een flinke boost kregen.  Nu wil iedereen graag weten van mij weten hoe ik dat doe en welke tips ik heb voor school en voor thuis. Ik deel ze graag met jou!

Inmiddels zijn mijn trainingen niet alleen in mijn praktijk, maar ook online te volgen. Mijn specialiteit is leren leren vanuit de eigen visuele talenten en mét de eigen visuele talenten: gefocust, creatief en zintuiglijk leren. Op die manier laat ik pubers zien dat leren écht leuk kan zijn. Dat élke leerling zonder nodeloos ‘stampwerk’ in staat is om goede leerresultaten te behalen op school. Succeservaringen door het inzetten van de eigen talenten… dat motiveert!

Eigenwijs Leren in Bedrijf: Opleidingen Professionals

Eigenwijs Leren in Bedrijf  verzorgt workshops en studiedagen voor professionals: leerkrachten, coaches, (ortho)pedagogen, psychologen, logopedisten en andere jeugdbegeleiders die kinderen (willen) begeleiden bij het leren leren. Eigenwijs Leren biedt, in nauwe samenwerking met Instituut Kind in Beeld,  diverse opleidingen aan op het gebied van het visuele denk- en leersysteem (beelddenken) en de LEREN LEREN Methode. Voor alle workshops, trainingen en opleidingen geldt dat deze ook als In Company/teamtrainingen op locatie te volgen zijn. 


>