Zo Wordt Leren een Feestje: 7 Onmisbare Huiswerktools

Zo Wordt Leren een Feestje: 7 Onmisbare Huiswerktools

Brigitte Lebbink-Burmanjer

Zo wordt leren een feestje!

 

Zit jij ook op de middelbare school? Dan heb je thuis vast nog bergen huiswerk te doen. Het zou natuurlijk het mooiste zijn als ik een wereldtip voor je zou hebben, zodat thuis helemaal niets meer zou hoeven te doen.

Helaas, zo’n feest is het niet. Maar…. huiswerk maken en leren kan wel sneller, slimmer en leuker. De onderstaande apps en websites maken het je net iets gemakkelijker om je te concentreren, om woordjes te leren of om de juiste formules te vinden.

Zorg er wel voor dat je niet om de haverklap wordt afgeleid door allerlei piepjes of andere geluiden.
Heb je een app op je smartphone staan? Zet die dan in de vliegtuigstand. Zo kun je rustig en geconcentreerd werken! Om ervoor te zorgen dat je niet eindeloos op internet blijft hangen, is er ook een handige app. Ook die even downloaden dus:-)

7 Superhandige Huiswerkapps en sites

 1. # Wozzol

Op de website van Wozzol kun je woordjes leren in een vreemde taal. Je kunt er niet alleen woordjes leren in het Engels, Duits, Frans en Spaans, maar zelfs in het Italiaans en het Portugees! Handig voor als je in die landen op vakantie gaat en indruk wilt maken op je vakantievriend of vriendin!

 Zit je op het Gymnasium? Ook woordjes leren in het Latijn en Grieks in natuurlijk mogelijk.

Oefenen, oefenen, oefenen

Met Wozzol heb je veel verschillende oefenmogelijkheden. Eén van de belangrijkste dingen bij leren is dat je in kleine stukjes leert. Wozzol zorg ervoor dat je gespreid leert. Ook is het belangrijk dat je op kun je op verschillende manieren leert: flitsen, opschrijven, meerkeuze, in een zin, met Wozzol kan het allemaal. Vind je woorden moeilijk ? Die worden extra overhoord net zolang totdat je alles goed kent. Je kunt oefenen op de website www.wozzol.nl of de app downloaden op www.wozzol.nl/app.

Gratis
Het oefenen is in principe helemaal gratis! Naast de gratis oefenversie is er ook een betaalde versie voor €0,85 p.m. Ben je enthousiast geworden, dan kun je daar nóg beter mee oefenen. Als jij zorgt voor goede cijfers, dan betalen je ouders die €0,85 graag voor je!

 1. # Evernote

  Je herkent dit misschien wel: je hebt aantekeningen gemaakt voor een belangrijk proefwerk of een werkstuk, maar je kunt ze helaas niet meer vinden. Paniek!  Met Evernote gebeurt je dat niet meer. Met deze app kun je al je documenten en aantekeningen ook gesproken aantekeningen (audio) overzichtelijk bewaren. Evernote is een superapp, maar Het kost even wat tijd om ermee te leren omgaan.

 2. # Evernote Peek

  Nog zo’n handige app van Evernote. Dit is een overhoor-jezelf-tool voor op de iPad.

  Tip Youtube
  Op Youtube staat een handig filmpje over Evernote Peekhttps://youtu.be/Zd3PsL5G_1c

 3. #Wunderlist

  Wunderlist is een app waarmee je To Do-lijstjes kunt maken. Wil jij een huiswerk Pro worden? Dan is dit een must! Maak notities of opmerkingen bij je To do-lijstje en zorg ervoor dat je een herinnering via de mail krijgt. Je kunt de lijstjes ook delen met andere leerlingen. Superhandig!

  Werk af? Als je je taak hebt gedaan, dan kun je er letterlijk een dikke streep doorheen zetten.

  Gratis De app is weer helemaal gratis!

 4. # Muiswerk Woordenboek

  Weet je de betekenis van een woord niet zo goed? In Muiswerk Woordenboek zoek je die zo op. Met deze app kun je 40.000 veelgebruikte Nederlandse woorden opzoeken. Heel overzichtelijk en erg gemakkelijk in gebruik.

  Extraatjes: Leuke extraatjes zijn, naast de betekenis en uitspraak van een woord, de synoniemen, tegenstellingen, voorbeelden en plaatjes.

  Gratis: Ook deze app is weer helemaal gratis. Voor wie nóg meer woorden wil kunnen opzoeken is er ook een betaalde Pro-versie.

 5. #Duolingo

  Heb jij wat moeite met Engels? Dan is Duolingo een handige app voor jou! Je vult in wat je wilt leren en elke dag oefen je 5, 10, 15 of 20 minuten op je eigen niveau. Dit kun je zelf instellen.

  Voortgang: de app houdt je vooruitgang bij en past het niveau daaraan aan. Als je moeite hebt met een andere taal, kun je Duolingo ook gebruiken, maar dan leer je vanuit het Engels. Dat is want minder handig, behalve natuurlijk als je het Engels al heel goed beheerst.  Je kunt ook gewoon op je laptop of computer oefenen.  https://www.duolingo.com/

 6. #Pomodoro

  Misschien denk je dat je goed bezig bent als je als een marathonloper door je huiswerk rent zonder tussendoor even pauze te houden? Nou, het tegendeel is waar. Huiswerk maken is niet een kwestie van de lange adem, maar van vele korte blokken.

  Pauze 30-5, zo word je productief! Je kunt ongeveer 25 minuten goed doorwerken en daarna moet je even 5 minuutjes pauzeren. De huiswerkregel is dus 30 -5.  Pomodoro doet dat perfect voor je. De app verdeelt je tijd dus in blokjes van 25 minuten en geeft je na elk blok vijf minuten vrij.

  Word een sprinter in plaats van een marathonloper. Je brein is hiervoor niet geschikt. Als je leert als een sprinter blijf je fris en leer je productiever. 

Nuttige info? Deel dit artikel op Facebook met je vrienden of vriendinnen!

Loved this? Spread the word


Gerelateerde Artikelen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
huiswerktips ebook

10 Gratis Huiswerksurvivaltips voor Beelddenkkids

Ontvangt regelmatig gratis tips voor minder huiswerkstress én het ebook met 10 huiswerksurvivaltips voor beelddenkkids VO.

>

10 Huiswerksurvivaltips voor Beelddenk Kids in het Voorgezet Onderwijs

10 huiswerksurvivaltips voor beelddenk kids