brigitte-lebbinkEven voorstellen

Mijn naam is Brigitte Lebbink-Burmanjer. Sinds 2010 ben ik werkzaam als gediplomeerd remedial teacher in mijn eigen praktijk Eigenwijs Leren.

Om de stap naar mijn praktijk laagdrempelig te houden, bied ik niet alleen een breed pakket aan begeleidingsmogelijkheden voor leerlingen in het basis-en voortgezet onderwijs en studenten MBO/HBO/WO, maar ook cursussen en workshops voor volwassenen. Ik speel daarbij in op de leervragen die ik krijg vanuit het onderwijsveld, van ouders of van de leerlingen zelf. Zo bied ik dit schooljaar niet alleen individuele begeleiding aan, maar is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de huiswerkklas.

Ook de training Snel Leren = Leuk leren is nieuw in het aanbod. In deze trainingen leren leerlingen en studenten beter plannen, sneller lezen en toch meer onthouden. Wie wil dat nou niet? Voor volwassenen zijn er workshops op dit terrein.

Vrijwel alle trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Het uitgangspunt voor alle vormen van begeleiding blijft echter dat elk individu uniek is en dat ik voor iedereen weer nieuwe, creatieve oplossingen zoek om een vaardigheid aan te leren. Dat vind ik ook het leukste aan het werk. Het is mooi te zien, hoe bij het aanleren van een vaardigheid, het vertrouwen in eigen kunnen herstelt en leren (weer) leuk wordt.

Professionele ontwikkeling

Na ruim 25 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, wilde ik mij specialiseren in het begeleiden van leerlingen met een unieke leervraag.  Daarvoor ben ik in 2007 de 2-jarige opleiding Master Special Educational Needs gaan volgen en in juni 2009 ben ik cum laude afgestudeerd aan de opleiding van Fontys Hogescholen in Rotterdam.

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar dyslexie in combinatie met sociaal-emotionele problematiek. Omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, bezoek ik regelmatig congressen en volg ik aanvullende cursussen om optimale begeleiding te kunnen bieden. Zo heb ik mij verdiept in de begeleiding van leerlingen met AD(H)D, hoogbegaafde leerlingen, faalangstige leerlingen en leerlingen met rekenproblemen.

Daarnaast heb ik de ONL-opleiding tot gecertificeerd dyslexiebehandelaar gevolgd, ben ik gecertificeerd onderzoeker en trainer Leren Leren Methode en trainer Snel leren = Leuk leren.

Omdat ik in de praktijk merkte dat ook samenwerkingsproblemen van de ogen, Fixatie-Disparatie, vaak leidde tot leerproblemen, heb ik een aanvullende studie op dit terrein gevolgd en mag ik screeningsonderzoek doen naar deze visuele disfunctie.

Ik ben aangesloten bij de FON (functionele oogzorg Nederland) en lid van van de LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers).

 

Neem contact op met Brigitte