• Home
  • /
  • Rekenonderzoek BAO
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

rekenonderzoek tempoRekenknobbel of rekenknoop…?

Tempo Toets Automatiseren (Teije de Vos)

De mate waarin een leerling rekenvaardig is, wordt steeds belangrijker. Een goede basis is noodzakelijk om aan de eindtermen in het basis- en voortgezet onderwijs te kunnen voldoen. Het is daarom belangrijk tijdig rekenzwakke leerlingen te signaleren en te diagnosticeren.

Bij de TTA maakt de leerling steeds één minuut lang sommen van een bepaald type en tot slot alle type sommen door elkaar. De uitkomst van de test geeft weer welke type fouten de leerling maakt en of er sprake is van een achterstand.

De uitkomst van de TTA kan de basis vormen voor een handelingsplan voor de leerkracht of de remedial teacher

DLE test Rekenen/wiskunde

Met de afname van de DLE test rekenen/wiskunde wordt een beeld verkregen van de vaardigheden van een leerling op verschillende rekengebieden, zoals de basisbewerkingen, breuken en decimalen, geld, meten, tijd, verbanden leggen en tabellen/grafieken lezen.

De test bestaat uit 12 werkbladen met in totaal 274 sommen die zijn ontleend aan de verschillende rekenmethodes die de baisscholen gebruiken.De sommen klimmen op in moeilijkheidsgraad. De leerling maakt alleen de werkbladen die behoren bij zijn/haar groepsniveau. De toets wordt zonder tijdsdruk gemaakt.

De uitkomst van de test geeft weer welke type fouten de leerling maakt en of er sprake is van een achterstand. De uitkomst van de DLE test Rekenen/wiskunde kan de basis vormen voor een handelingsplan voor de leerkracht of de remedial teacher.

 

[/fusion_text][fusion_button link=”https://www.eigenwijsleren.nl/informatie-aanvraag” title=”” target=”_self” alignment=”left” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Ja, ik wil graag meer informatie hierover[/fusion_button][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20px” bottom_margin=”20px” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

meer leren?

Kijk eens naar de onderstaande artikelen.

>